Регистрация

Горещ черешов компот с плодове

Автор:
lazova
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
850
Оцени рецептата

450 г червени череши

450 г жълти череши

450 г филийки праскова

560 г парчета ананас, отцедени

310 г мандарини, на резени

1/3 ч златисти стафиди

1/4 ч захаросан джинджифил, наситнен

1 настъргана лимонова кора

1/4 ч масло, разтопено

1/2 ч кафява захар

1 ч.л. къри на прах

600 г готова плънка за черешов пай

1/4 ч ром

 

В намазан с масло, голям стъклен съд за печене, подредете черешите, прасковите, ананаса, мандарините, стафидите и джинджифила. Поръсете с настъргана лимонова кора. Направете паста от разтопеното масло, кафявата захар и кърито на прах и разпределете върху плодовете. Покрийте с пълнежа за пай и полейте всичко с ром. Печете на 180С в продължение на 45 минути или докато се сгорещи и заври. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Плодове"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта