Регистрация

Говеждо в гъбен сос с червено вино

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
865
Оцени рецептата

1,3 кг говеждо месо

3/4 ч.л. сол, разделени

1/2 ч.л. пипер, разделени

1/2 ч нарязан лук

1/2 ч сухо червено вино

1 с.л. царевично нишесте

1 консерва (390 мл) телешки бульон

1 консерва (115 г) нарязани гъби

1 с.л. нарязан магданоз

 

Около 1 1/2 часа преди сервиране: Поръсете месото с 1/2 чаена лъжичка сол и 1/4 чаена лъжичка пипер. Поставете с мазнината нагоре върху решетка в голяма тава за печене. Не добавяйте вода. Не покривайте съда. Печете на 180 градуса във фурната до желаната степен на сготвяне. Увийте в алуминиево фолио; оставете да престои 15 минути на топло място преди да нарежете. Махнете решетката от тавата. Добавете лука и сложете на средно висока температура в най-горната част на фурната. Гответе, като се разбърква от време на време, докато лукът омекне, около 3 минути. Добавете виното; оставете да заври; варете около 3 минути или докато се сгъсти. Смесете царевичното нишесте с останалите сол и черен пипер. Постепенно добавете бульона към царевичното нишесте, като се разбърква постоянно; добавете при виното в тавата. Продължете да печете. Добавете гъбите и магданоза. Изсипете в съд за сервиране. Нарежете месото на тънки филийки.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта