Регистрация

Глазирани телешки гърди

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
16 Jul
|
Видяна:
698
Оцени рецептата

2 кг телешки гърди, без кост

Вода

За медената глазура:

2 лимона, среден размер, кората нарязана на ивици и сокът изстискан

1/2 ч мед

2 с.л. смес от следните подправки: канела, синапено семе, дафинови листа, бахар, семена копър, карамфил, джинджифил, пипер, кориандър, хвойна, индийско орехче и кардамон

2 ч.л. сол

За ябълково-горчичената глазура:

300 г ябълков конфитюр

1/3 ч бяло сухо вино

3 с.л. зелен лук, нарязан ситно

3 с.л. горчица

1 1/2 ч.л. сол

3/4 ч.л. къри на прах

1/2 ч.л. смлян черен пипер

За кайсиевата глазура:

480 г консерва кайсии, половинки, отцедени

2 с.л. захар

2 с.л. зехтин

2 с.л. бял оцет

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. карамфил, смлян

 

В тенджера на силен огън, сложете гърдите и достатъчно вода, така че да ги покрие и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, покрийте и гответе 2 до 2 1/2 часа, до омекване. Извадете месото в чиния; покрийте и оставете в хладилника. Междувременно пригответе глазурите. Сложете месото върху предварително загрятата скара и изпечете за около 30 мин., като мажете често с глазурата и обръщате.

Загрейте фурната до 180ºС.

Поставете гърдите в правоъгълна тава и се пече 45 минути или докато месото се сгорещи, като се маже от време на време с глазура.

За медената глазура:

Заделете 3 с.л. лимонов сок. В тенджера на умерен огън, кипнете лимоновата кора и сока, меда, подправката и солта за около 5 минути.

За ябълково-горчичената глазура:

В тенджера на умерен огън, кипнете конфитюра, виното, зеления лук, горчицата, солта, кърито на прах и черния пипер за 5 минути, докато конфитюрът се разтопи.

За кайсиевата глазура:

Пасирайте в блендера кайсиевите половинки, захарта, олиото, оцета, солта и карамфила, до гладкост. Изсипете в купа.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта