Регистрация

Гарнитура от задушено прясно зеле

Автор:
Наталия
|
Дата:
08 Feb
|
Видяна:
2164
Оцени рецептата

Това ястие можете да ползвате като диетично постно основно или, както правим у дома, за гарнитура към месо. Доста е лекичко, така че можете да хапвате на корем. Зелето, преминало термична обработка, е по-лесно за обработване от стомаха и не предизвиква усещане за тежест или газове.

Необходими продукти:

1,5 кг зеле

2 глави лук

4 с.л. олио

6 зърна бахар

2 дафинови листа

1,5 с.л. сол

2 ч.л. черен пипер

2 с.л. червен пипер

лют пипер или люто чушле по желание

около 200 мл вода

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и зелето на тънки полумесеци. Сгорещете 2 с.л. олио в голяма тенджера и запържете лука. Щом започне да става златен, добавете зелето и налейте отгоре още 2 с.л. олио. Разбърквайте до омекване. Добавете бахара, черния пипер, дафиновите листа и лют пипер или чушка по желание. Налейте водата, намалете огъня и оставете да се готви под капак 40-тина миути, като проверявате периодично.

Когато зелето е омекнало колко ви харесва, добавете червения пипер и сол на вкус. Разбъркайте, махнете от котлона и оставете под капак още 10-тина минути.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта