Регистрация

Брюкселско зеле с масло

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
23 Jul
|
Видяна:
869
Оцени рецептата

680 г брюкселско зеле

1/4 ч масло

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян бял пипер

2 ч.л. вода

1 с.л. пресен лимонов сок

 

В голяма купа със студена, подсолена вода, накиснете брюкселското зеле за 10 минути. Отцедете; подрежете краищата и изхвърлете всички горчиви листа. Срежете всяко наполовина по дължина; след това на тънки филийки напречно. В голям тиган на умерен огън, разтопете маслото. Добавете зелето, солта и пипера; оставете на силен огън за 5 минути или докато зелето започне да покафенява. Добавете водата и гответе, като се разбърква за 2-3 минути, докато зелето поомекне. Добавете сока от лайм.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта