Регистрация

Бистра супа от сьомга

Автор:
Наталия
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
871
Оцени рецептата

6 ч вода

680 г цели дребни рибки корюшка, добре почистени

1 глава лук, средно голяма

1 голям морков, обелен и нарязан на 4

1 стрък праз, само бялата част

1 стрък целина, с листа

1 пащърнак, обелен

1 букет гарни

Сол - на вкус

Бял пипер - на вкус

450 г парченца сьомга

3/4 ч сухо бяло вино

3 пресни картофа

2 тънки моркова, обелени

1 белтък

черупка от 1 яйце, счукана

450 г филе сьомга, без кожа

5 с.л. зелен лук, нарязан

Тънки резени лимон

 

В голяма тенджера, поставете водата, корюшката, лука, нарязания на четвъртинки морков, праза, целината, пащърнака, букета Гарни и солта и черния пипер и оставете да заври на силен огън, като периодично обирате пяната от повърхността. Покрийте съда, намалете огъня и оставете да къкри за 35 минути. Прецедете бульона през фино сито в чиста тенджера, като притискате твърдите частици с гърба на лъжица, за да се извлече колкото е възможно повече течност. Изхвърлете твърдите частици. Върнете бульона на огъня и добавете парченцата от сьомга, виното, картофите, и тънките моркови. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, докато зеленчуците омекнат, около 25 мин. Прецедете бульона в чиста тенджера, като се отстранят всички твърди частици, с изключение на картофите и всички моркови. Изплакнете картофите и морковите, като внимавате да не ги намачкате, и оставете настрана. Върнете бульона на слаб огън и оставете да къкри в продължение на няколко минути. Добавете белтъка и черупката и увеличете огъня до средно висок. Оставете да заври, като се разбърква непрекъснато с телена бъркалка. Когато бульонът заври, белтъкът ще започне да се покачва на повърхността. В този момент, изключете котлона и се оставя да престои в продължение на пет минути. Постелете гевгир с двоен слой навлажнен тензух и прецедете бульона в чиста тенджера. Добавете филетата риба в бульона и поширайте на средно слаб огън, до готовност; пет минути. Опитайте и регулирайте подправките. Разполовете заделените картофи и ги нарежете на парчета. Нарежете ситно морковите. Разпределете рибата в 6 купички. Добавят се няколко парчета картофи и нарязани на кубчета моркови във всяка купа. Изсипете бульона в купичките, поръсва се с лука и се гарнира с лимонови резенчета.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта