Регистрация

Бирияни

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
28 Nov
|
Видяна:
1027
Оцени рецептата

6 с.л. масло

1/2 ч бадеми

1/2 ч кашу

1/2 ч стафиди

3/4 ч пилешки бульон

Шафранов ориз

 

Загрейте 4 супени лъжици масло в тиган и запържете леко бадемите, кашуто и стафидите за около 2 минути. Смесете ядките и ориза. Разстелете 1/3 от шафрановия ориз с ядките равномерно в огнеупорен съд. Разстелете 1/2 от сместа с месо над ориза. Повторете и завършете с ориз. Половин час преди сервиране, сгорещете пилешкия бульон, добавете останалото масло и полейте ориза. Покрийте и се пече във фурна, предварително загрята до 180 градуса за 20 -25 минути или докато течността се абсорбира. Сервирайте гарнирано с доматени резени, колелца зелена чушка и пресен кориандър.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта