Регистрация

Банички с пълнеж от кайма, варени яйца и маслини

Автор:
ivanka
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
421
Оцени рецептата

За пълнежа:

450 г телешка кайма

2 скилидки чесън, счукан

2 твърдо сварени яйца, студени, нарязани

1/4 ч мляко

Сол и черен пипер

Стафиди, на вкус

Зелени маслини, нарязани на кубчета

Щипка едро смлян червен пипер

Олио

1 голяма глава лук, нарязан

Готово тесто

 

Запържете лука в зехтин, докато омекне. Добавете чесъна и запържете леко. Отцедете мазнината. Добавете каймата при лука и запържете леко до зачервяване. Добавете нарязаните маслини и яйца, солта и черния пипер, стафидите, щипка червен пипер и млякото. Оставете на слаб огън за 5 минути. За тестото: Разточете на слой с дебелина 0,3 см и изрежете кръгове. Сложете месната плънка в едната част на всеки кръг. Прегънете тестото върху пълнежа и слепете краищата. Изпържете на маслена баня в горещо олио до хрупкаво или изпечете на 200С във фурната, докато кората е златисто кафява.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта