Регистрация

Аспержи с ориз

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
19 Jun
|
Видяна:
999
Оцени рецептата

1 кг аспержи

1 глава лук

1/4 ч масло

1 1/4 ч ориз

1/2 ч сухо бяло вино

1 кубче бульон

1/2 ч.л. екстракт от месо

Сол

Прясно смлян черен пипер

Настърган пармезан

1 с.л. масло

 

Накиснете и изплакнете аспержите. Отрежете връхчетата и се оставят настрана. Сварете стъблата в леко подсолена вода. Когато омекнат, прокарайте стъблата през сито и върнете във водата. Нарежете фино лука. Разтопете маслото в тенджера и леко запържете лука и връхчетата на аспержите в продължение на няколко минути. Добавете ориза, като бъркате с дървена лъжица, докато се покрие с мазнината. Изсипете виното над ориза, увеличете огъня и се вари, докато виното се изпари. Разредете кубчето бульон и екстракта от месо в горещата вода от аспержите. Добавя се малко от течността към ориза, намалете котлона, разбъркайте и добавете повече течност, когато намалее, докато оризът се свари до степен ал денте. Регулирайте подправките, ако е необходимо, глазирайте ориза с 1 супена лъжица масло и добавете настъргания пармезан. Разбъркайте и поднесете.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта