Регистрация

Артишок с грах

Автор:
george
|
Дата:
08 Oct
|
Видяна:
1001
Оцени рецептата

2 големи артишока, почистени и нарязани

Сокът на 1 лимон

2 с.л. зехтин

Листа босилек, нарязани на ленти

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

Сол

450 г пресен грах или

1 ч замразен грах

Фино нарязан магданоз

Прясно смлян черен пипер

1 с.л. несолено масло

Пресен лимонов сок (на вкус)

 

Сложете артишока в купа с лимоновия сок и вода, колкото да го покрие. Внимателно сгорещете зехтина с половината босилек. Когато се сгорещи леко, добавете лука и нарязания артишок. Посолете леко и разбъркайте, така че да се покрие с мазнината, след това се добавят 3/4 чаша вода и се варете на средно-слаб огън. Когато водата се изпари, добавете още, по 1/2 чаша, докато артишокът омекне - около 25 минути. Добавете граха и гответе до готовност. Оставете течността да се редуцира. Опитайте и регулирайте солта. Добавете останалия босилек, магданоза и маслото или зехтина. При разбъркване добавете малко лимонов сок на вкус.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта