Ароматен пилаф
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
3 големи зрели домата
1 ч.л. черно синапено семе
2 с.л. зехтин
2 скилидки чесън, счукан
1 дафинов лист
1/2 ч.л. куркума
1 ч ориз басмати
3 ч зеленчуков бульон
2 ч нахут, сварен
1/4 ч кориандър, листа
1 щипка лют червен пипер
Пуснете доматите във вряща вода за 30 сек. Извадете с решетъчна лъжица и се прехвърлят в купа с ледена вода. Извадете от водата и обелете. Нарежете ги и заделете. В голям съд, леко задушете семената синап в олио на умерен огън, докато започнат да пукат. Добавете чесъна, дафиновия лист, куркумата и ориза, като се разбърква, докато оризът стане прозрачен, 2 минути. Добавете доматите и намалете огъня до слаб в продължение на 3 минути. Добавете бульона, оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 10 минути. Добавете нахута и гответе още 5 минути. Махнете от огъня, добавете кориандъра и оставете да се задуши на пара, покрит, в продължение на 5 минути. Извадете дафиновия лист, разбъркайте с вилица, като добавите и кориандъра. Подправете с лют червен пипер и поднесете.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ