Регистрация

Ароматен ориз

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
18 Jul
|
Видяна:
648
Оцени рецептата

2 с.л. зеленчуково олио

2 глави лук, нарязан

2 скилидки чесън, нарязан

1 ч кафяв ориз

2 1/2 ч вода

2 ч.л. сушен копър

1/2 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

1 с.л. масло

 

Загрейте зехтина в средно голяма тенджера. Добавете лука, чесъна и ориза и запържете за 5 минути, като се разбърква често. Добавете водата, подправките, солта, черния пипер и маслото. Разбъркайте до смесване. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, покрито, около 40 минути или докато водата се абсорбира. Проверете след 30 минути дали има много останала вода, махнете капака и завършете готвенето. Оставете сварения ориз в съда, покрит, в продължение на 15 минути.





Виж още от категория "Ориз"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта