Регистрация

Студена къри супа с моркови и кокосово мляко с хрупкави скариди

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
605
Оцени рецептата

1/3 ч фино нарязан зелен лук

1/3 ч нарязан лук

2 ч.л. ситно настърган пресен корен от джинджифил

1 с.л. несолено масло

1 1/2 ч.л. къри на прах

340 г моркови - белени и нарязани на филийки

1 1/4 ч пилешки бульон, горещ

1/2 ч кокосово мляко, неподсладено

2 ч.л. пресен лимонов сок плюс допълнително, на вкус

ледена вода, за разреждане

 

В голяма тенджера, запържете нарязания зелен лук, лука и джинджифила в маслото с кърито на прах и сол и черен пипер на вкус над умерено слаб огън, докато омекнат и се добавят морковите и бульонът. Варете сместа, покрита, за 15 минути или докато морковите са много меки. Пасирайте сместа с кокосовото мляко, докато е много гладка и прехвърлете в купа. Добавете 1 с.л. лимонов сок и охладете супата за най-малко 6 часа или за една нощ. Разредете супата с ледена вода и подправете с лимонов сок и допълнително сол и черен пипер.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта