Регистрация

Свежи люти чушлета в буркан

Автор:
violeta
|
Дата:
31 Aug
|
Видяна:
500
Оцени рецептата

Най-хубавото на тази рецепта е, че не се налага чушките да се пекат, пукат или каквото и да е друго. Слагат се в буркана сурови, измити и цели, а маринатата ги държи свежи и пази от разваляне. Затова във всеки зимен момент можете да си хапнете пикантна чушчица, която се доближава по вкус и вид до току-що откъсната от градината.

Необходими продукти:

1 кг люти чушлета

6-8 малки бурканчета

12-16 с.л. оцет

6-8 с.л. захар

3-4 ч.л. сол

вода

Начин на приготвяне:

Измитите чушлета се подреждат цели в бурканчетата. Във всяко от тях се слагат по 2 с.л. оцет, 1 с.л. захар и 1/2 ч.л. сол. Долива се топла (около 50 градуса) вода. Капачките се затварят хубаво и се друса, за да се разбъркат подправките. Не прекалявайте със силата на друсане, за да не разместите подредбата на чушлетата. Оставете бурканите с капачките надолу. Така ще се види, ако има издънка със затварянето. На всеки два дни след това в продължение на 14 дни просто обръщайте бурканите. Това е всичко - най-лесната и ефектна туршия от люти чушлета.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта