Регистрация

Пресни картофки с пролетни зеленища

Автор:
светли
|
Дата:
27 Apr
|
Видяна:
355
Оцени рецептата

Необходими продукти:

800 г пресни картофки

3 яйца

3 стръка пресен лук

6 листа левурда (можете да замените с 3 скилидки чесън)

2 с.л. олио

50 г масло

сол и пипер

пресен копър

Начин на приготвяне:

Измийте добре картофките. Ако са ситни, ги оставете цели, ако са едри - разрежете на 2-3 парчета всеки.

Сварете до полуготовност - колкото леко да омекнат, но да не паднат напъно ципите им. Отцедете от водата докато са топли, за да изпие топлината излишната влага от тх. Леко с обратното на вилица натиснете всеки картоф, за да се поразцепи.

Сгорещете олиото и маслото в тиган. Изсипете картофите вътре и гответе 7-8 минути на умерен огън, като разбърквате периодично. Не се притеснявайте, ако се разпаднат. Лошият вариант е да залепнат, затова е добре да изберете съд с незалепващо покритие.

Разбийте яйцата в купа, овкусете щедро със сол и пипер и залейте картофите. Добавете наситнения пресен лук и бъркайте докато яйцата са готови. Ако слагате скилидки чесън, ги добавете намачкани в яйцата. Ако използвате левурда, я наситнете и я смесете с наситнения копър. Добавете минута преди да махнете от огъня.

Поднесете картофената бъърканица като гарнитура или безмесно осново.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта