Пилешка супа със спагети
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Необходими продукти:
3 горни пилешки бутчета
1 глава лук
3 с.л. олио
250 г гъби
1-2 моркова
250 г спагети или още по-вкусно - инстантни нудли
200 мл течна готварска сметана
сол и пипер на вкус
бахар
1,5 л вода, пилешки или зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Почистете бутчетата от кожата. Сгорещете 1 с.л. олио в тенджера и запечатайте на силен огън за по 40 секунди от страна всяко бутче. Извадете настрани. Добавете останалите 2 с.л. олио и запържете до прозрачност в него наситнения лук. Добавете морковите, нарязани на малки кубчета и гответе още 2-3 минути при периодично разбъркване. Добавете и почистените и нарязани на полумесеци гъби и гответе докато поомекнат. Върнете бутчетата, добавете бахара и залейте с бульона. Оставете да се готви 30 минути след като кипне.
Извадете бутчетата от супата, отделете месото и махнете костите. Месото нарежете или накъсайте на мръвчици. Върнете обратно в тенджерата. Добавете спагетите (нудълса), овкусете със сол и пипер и оставете да се вари толкова, колкото се изисква от опаковката на пастата. След това налейте сметаната и кипнете. Готово е за хапване.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ