Картофена салата със запръжка
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
Тази салата хем не е за топлото време, защото е по-мазничка, хем пък става най-добре с добавкта от пресен лук, а той не се намира през зимата. Поне е постничка и се връзва като гарнитура към меса и риба. А може и да се хапва самостойно като основно.
Необходими продукти:
1 кг картофи
8 с.л. олио
връзка пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1 голяма глава червен лук
сол, черен пипер и червен пипер на вкус
малко лют пипер по желание
китка магданоз
Начин на приготвяне:
Картофите сварете до готовност, като внимавате да не преварите, защото ги чака и втора термична обработка и ще се разкашкат. Докато те си къкрят, вземете ножа, подложете си дъската и си направете останалите заготовки. Наситнете червения лук, нарежете на шайби пресния лук и чесъна и наситнете листенцата на магданоза.
Сварените картофи обелете и нарежете на парчета. Сорещете олиото на умерен огън в много голям тиган или тенджера. Запържете в него червения и лютия пипер за 30-тина секунди. Добавете червения лук, гответе още 20-тина секунди и вкарайте пресния лук и чесън. Гответе още половин минута като разбърквате и добавете и картофите. Овкусете със сол и пипер и разбърквайте няколко минутки, за да се омазнят добре.
Махнете от огъня, добавете магданоза и разбъркайте. Оставете да почине 5 минути и можете да сервирате. Салатата се хапва както топла, така и студена.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ