Регистрация

Холандска пилешка супа

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
617
Оцени рецептата

2 кг пиле, нарязано на порции

1 глава лук, обелена

4 скилидки, цели

1/2 ч.л. индийско орехче

1/4 ч.л. пипер

2 стръка целина, нарязана на парчета

2 дафинови листа

1 1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. мащерка

1/2 ч.л. розмарин

4 стръка магданоз

2 големи моркова, нарязани на парчета

113 г фиде

Прясно нарязан магданоз

 

В голям съд, сложете пилешкото и налейте достатъчно вряща вода, така че да го покрива; оставете да заври на силен огън. Махнете пилето в чиста тенджера. Сотирайте лука с чесъна и добавете към пилето заедно с дафиновите листа, 1/2 ч.л. сол, мащерката, розмарина, индийското орехче, пипера, целината, магданоза и морковите. Налейте 12 чаши студена вода. Оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри, покрито в продължение на 5 часа или докато месото се отделя лесно от костите. Оставете да изстине. Прецедете бульона и обезкостете месото, нарежете и оставете настрана. Върнете пилешкия бульон в чиста тенджера и оставете да заври. Добавете фидето. Гответе в продължение на 5 минути. Върнете пилешкото в бульона, заедно с останалата сол. Гответе само докато се стопли хубаво. Опитайте на вкус и коригирайте подправките. Гарнира се със ситно нарязан магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта