Регистрация

Фъстъчен сос

Автор:
марина цекова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
934
Оцени рецептата

1 скилидка чесън, нарязана на парчета

1 с.л. растително масло

1 малко парче свински черен дроб

1 с.л. смляно свинско месо

1 ч.л. доматено пюре

1/4 ч лют сос

1/2 ч вода

1 1/2 ч.л. фъстъчено масло

1 с.л. гранулирана захар

1 1/2 с.л. семена сусам

10 печени фъстъка, едро нарязани

тънки ленти от люта чушка, за гарнитура

 

На умерен огън, запържваме чесъна в масло. Добавяме черния дроб и свинското месо. Намаляваме котлона и добавяме доматеното пюре, разбъркваме и добавяме лютия сос. Разбъркваме отново и добавяме водата и фъстъченото масло. Увеличаваме котлона до умерен и добавяме захарта. Готвим 1 минута и прехвърляме в купа. Слагаме сусама в средно-горещ тиган, като бъркаме непрекъснато, докато покафенее – около 2 - 3 минути. Добавяме сусама в купата, заедно с нарязаните фъстъци. Сосът може да бъде гарниран с тънки ленти от люта чушка.





Виж още от категория "Подправки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта