Регистрация

Фенси бобено пюре с червен лук

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
22 Jan
|
Видяна:
41
Оцени рецептата

Много бърза и ефектна по цвят и вкус гарнитура, която можете да добавите към менюто в последния момент. Има варианти за интерпретация според наличните продукти и според вкуса.

Необходими продукти:

500 г отцеден боб от косерва или сварен домашен боб

1 голяма глава сочен червен лук (водняк)

1 скилидка чесън

листата на 2-3 стръка пресен джоджен

100 мл мляко или сметана (млечна, незаквасена)

50-60 г масло

сол при нужда (обикновено консервите са обилно подсолени)

джоджен, босилек или чубрица (изберете си едно от трите)

Начин на приготвяне:

Пресипете боба в купана на пасатора, като по желание можете да си запазите зърна за украса, които просто да намачкате, за да има пюрето две текстури. В купата прибавете още нарязания на едро червен лук, скилидката чесън, джоджена или друга от изброените подправки. Подгрейте млякото с маслото докато маслото се разтопи и налейте при боба. Пюрирайте. Опитайте на вкус и добавете още подправки или лук по желание. Цветът е лилав, но това може само да радва.

По желание разбъркайте с цели или намачкани зърна боб и за украса можете да поръсите наситнена прясна подправка, каквато сте използвали или наситнен червен лук.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта