Регистрация

Телешко на бавен огън с плодове

Автор:
Жана
|
Дата:
29 Mar
|
Видяна:
121
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 кг телешко месо (парче)

4 скилидки чесън

200 г сушени кайсии

100 г масло

сол и пипер на вкус

1 глава лук

4 с.л. олио

1 с.л. кафява захар

1 ч.л. горчица

2 с.л. соев сос

 

Начин на приготвяне:

1. Телешкото месо обтрийте със сол и пипер. Чесъна намачкайте на паста, добавете 2 с.л. олио, разбъркайте и заделете.

2. Сушените плодове накиснете във вряла вода за 15 минути. Отцедете и нарежете на ситно. Лука нарежете на едро. Изсипете плодовете и лука в тавичка. Залейте с 2 с.л. олио и още толкова соев сос. Разбъркайте.

3. Телешкото намажете с чесновата смес и прехвърлете в тавата. Върху него подредете маслото. Увийте добре тавата с алуминиево фолио и печете на 170 градуса за 6 часа.

4. Разгърнете мръвката. Смесете горчицата с кафявата захар и с този крем намажете месото. Върнете във фурната вече на 180 градуса за 40 минути.

5. Готовото телешко поднесете с плодовете и лука от печенето и с картофено пюре по желание.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта