Регистрация

Телешко а ла Маделон

Автор:
jordana
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
943
Оцени рецептата

1 скилидка чесън, обелена и счукана

1/4 ч брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

3 с.л. растително масло

900 г телешко, нарязано на хапки

Лимонова кора

1 ч вряща вода

1/2 ч.л. градински чай

Щипка лют червен пипер

1 ч сметана

2 с.л. фино нарязан магданоз

 

1. Сгорещете 3 с.л. олио в тиган.

2. Смесете брашното, солта и черния пипер в хартиена или найлонова торбичка.

3. Сложете парчетата месо и ги покрийте хубаво с овкусеното брашно.

4. Сложете чесъна в горещото олио.

5. Запържете оваляното в брашно месо.

6. Когато месото покафенее, добавете кипяща вода, лимоновата кора, градинския чай и лютия пипер. Разбърква се добре.

7. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за 15 минути или докато месото омекне.

8. Извадете кората и добавете постепенно сметаната.

9. Сгорещете, покрито, в микровълновата фурна за още 4 минути. Разбърквайте от време на време.

10. Поръсете с магданоз преди сервиране.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта