Регистрация

Телешки котлети по италиански

Автор:
jordana
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
1381
Оцени рецептата

4 телешки котлета, с дебелина 2,5 см

2 големи скилидки чесън, счукан

1 с.л. растително масло

Сол и черен пипер на вкус

225 г консерва доматен сос

1 ч.л. сушени листа риган

1/2 ч.л. захар

1 ч.л. нарязан див лук

2 с.л. червено вино

1/4 ч настърган пармезан

 

1. Сложете 2 с.л. олио в тиган. Добавете счукания чесън.

2. Сгорещете на котлона. Запържете месото в горещото олио от двете страни. Поръсете със сол и пипер на вкус. Заделете.

3. Смесете доматения сос, ригана, захарта, лука и 2 супени лъжици червено вино в купа. Разбъркайте много добре.

4. Изсипете соса върху месото. Сгорещете, непокрито, в микровълновата фурна за 6 минути.

5. Поръсете с 1/4 чаша пармезан и се загрява още 1 минута.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта