Регистрация

Телешки бульон със зеленчуци

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
471
Оцени рецептата

4 ч телешки бульон

2 белтъка + черупките, натрошени

1 ч вода

2 с.л. масло

1 морков, ситно нарязан на кубчета

1 стрък целина, ситно нарязан на кубчета

2 глави лук, ситно нарязани

сол и черен пипер (на вкус)

 

Изсипете бульона в голям съд. Не трябва да има никаква утайка. Леко разбийте белтъците с вода и ги добавете в бульона, заедно със счуканите яйчни черупки. Оставете да заври и да къкри за 1 час. Отстранявайте пяната от повърхността. Прецедете бульона през сито, застлано с няколко ката тензух. Разтопете маслото в малка тенджера и добавете ситно нарязаните на кубчета зеленчуци. Сипете 2 или 3 супени лъжици от бульона върху зеленчуците, покрийте тигана и ги запържете на бавен огън за около 10 минути или докато омекнат. При поднасяне, претоплете бульона и го гарнирайте със задушените зеленчуци. Подправете на вкус със сол и черен пипер.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта