Телешка супа с лимонова трева
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 стрък прясна лимонова трева
1 с.л. сушена лимонова трева
Прясно смлян черен пипер
2 ч.л. рибен сос
1 скилидка чесън, ситно нарязан
170 г телешко, нарязано на много тънки филийки
1 ч.л. зеленчуково олио
2 лука шалот или бялата част на 2 зелени лука, нарязани на парчета
3 ч вода
1 1/2 кубчета телешки бульон, натрошен
1 ч.л. сол
1 с.л. пресен кориандър, нарязан
2 стръка зелен лук, зелената част само, нарязани
Поръсете с черен пипер, 1 чаена лъжичка от рибения сос и нарязания чесън върху месото, разбърква се добре и се оставя за няколко минути. Загрейте олиото и запържете лука на силен огън. Добавете лимоновата трева и се запържва за около 1 минута, след това добавете месото. Гответе, докато вече не е червено. Добавете водата, оставете да заври и се добавят кубчетата бульон, останалата една чаена лъжичка рибен сос и солта. Непосредствено преди сервиране, оставете супата да заври. Изсипва се в купички и се поръсва с нарязаните наситно лук и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ