Регистрация

Супа с ряпа и зелен грах

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
19 Mar
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

6 малки репи, обелени и фино нарязани на кубчета

2 с.л. масло

4 ч пилешки бульон

1 щипка захар

1/2 чаена лъжичка сол, по желание

1/8 ч.л. смлян черен пипер

280 г замразен грах, размразен, отцеден

1/2 ч крутони

 

Обелете и нарежете ряпата на кубчета. Разтопете маслото в тенджера. Добавете ряпата, покрийте с капак и варете на умерен огън за около 10-12 минути или докато започне да променя цвета си от бяло до светло жълто. Заделете. Сложете пилешкия бульон да къкри в тенджера. Добавете ряпата и щипка захар. Варете, докато ряпата омекне, около 10 до 15 минути. Поставете граха и крутоните в затоплена купа за супа и покрийте с горещата супа от ряпа. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта