Супа с пушени домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
6 резена бекон, нарязани на кубчета
1 голяма глава лук, нарязан
3 скилидки чесън, обелен и нарязан фино
1 ч червено вино
8 големи домата, пушени - нарязани на кубчета
4 ч пилешки бульон
1 с.л. доматено пюре
2 с.л. лют сос
1 с.л. прясна мащерка - нарязана
Сол и черен пипер на вкус
В голяма тенджера, загрейте зехтина с бекона и гответе, докато беконът е хрупкав. Добавете лука и чесъна и запържете леко, докато усетите аромата. Добавете червеното вино и се вари на силен огън, докато се редуцира наполовина, 3 до 4 минути. Tops. Добавете доматите и бульона и варете на умерен огън, докато течността се редуцира с около една четвърт, 10 до 15 минути. Добавете доматеното пюре, лютия сос и мащерката. Пюрирайте с ръчен пасатор или в кухненски робот, след това поставете обратно в тенджерата и се загрява отново, ако е необходимо. Поръсете със сол и пипер. Поднася се горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ