Супа с ориз и спанак
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г пресен спанак
2 средни глави лук
2 средни скилидки чесън
113 г пармезан
6 с.л. зехтин
2 с.л. масло
2 1/2 л бульон
3/4 ч дългозърнест ориз
Сол
Прясно смлян черен пипер
Изплакнете, отцедете и задушете спанака. Сложете четири литра вода да заври в голяма тенджера. Прибавете спанака и бланширайте до ярко зелено и омекване, за около 1 минута. Отцедете, измийте под студена течаща вода и нарежете едро. Обелете и нарежете наедро лука. Обелете и счукайте чесъна. Сиренето се настъргва (1 чаша). Сгорещете зехтина и маслото в тенджера. Добавете чесъна и лука и запържете леко на умерен огън, докато омекнат, около 5 минути. Прибавете спанака и задушете за още 3 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Добавете ориза и оставете да къкри, докато омекне, за 18 - 20 минути. Подправете със сол, ако е необходимо. Сервирайте супата в топли чаши; поръсва се с черен пипер и сирене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ