Регистрация

Супа с кайсия и краставица

Автор:
светли
|
Дата:
04 Nov
|
Видяна:
739
Оцени рецептата

170 г сушени кайсии

850 мл зеленчуков бульон

Сокът и настърганата кора на 1 портокал

1 средно голяма краставица

1 голяма глава лук, ситно нарязан

1 с.л. растително масло

2 ч.л. къри на прах

Сол и пипер

2 с.л. тиквени семки - за гарниране

 

Накиснете кайсиите в бульона с настърганата портокалова кора за 2 до 3 часа.  Добавете портокаловия сок и оставете да къкри за около 45 минути. Нарежете осем тънки филийки краставица и заделете за гарнитура. Обелете и нарежете едро останалата краставица. Запържете лука в маслото на умерен огън в продължение на 3 до 4 минути, като се разбърква веднъж или два пъти. Добавете кърито на прах и нарязаните краставици и гответе в продължение на 2 минути. Пюрирайте кайсиите с бульона и сместа с краставица. Върнете в съда и  внимателно. Поръсете със сол и пипер. Сервирайте супата гарнирана с плаващи резени краставица и тиквени семки.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта