Регистрация

Супа с жълти чушки

Автор:
жанет григорова
|
Дата:
01 Apr
|
Видяна:
647
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

3 големи жълти чушки, почистени и едро нарязани

4 лука шалот, ситно нарязан

1 1/2 ч сурово кашу

3 1/2 ч зеленчуков бульон или друг бульон

1 ч.л. синапени семена

1/2 ч.л. фина морска сол

1/8 ч.л. прясно смлян черен пипер

Клончета магданоз, за гарнитура

 

В средно голям тиган загрейте зехтина на умерен огън. Добавете чушките и лука, покрийте с капак и варете, като се разбърква от време на време, докато чушките омекнат, 8 до 10 минути. Отстранете от котлона. Поставете кашуто и 1-1/2 чаши зеленчуков бульон в блендер. Пасирайте до гладкост, около 1 минута. Добавете задушените чушки, синапените семена, солта и черния пипер и пасирайте. Изсипете супата в средна тенджера и прибавете останалите 2 чаши зеленчуков бульон. Оставете да къкри на умерен огън. Сервира се топло, гарнирано с клончета магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта