Регистрация

Супа с елда и водорасли

Автор:
Надежда
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
821
Оцени рецептата

1 парче (ок. 7-8 см) морски водорасли комбу

4 ч вода

1 ч лук, нарязан на кубчета

1/2 ч моркови, нарязани на кубчета

1/2 ч накъсано зеле

1/2 ч картофи, нарязани на кубчета

1/2 ч нарязани гъби

1 с.л. сусамово олио

2 ч.л. чесън на прах

1 ч.л. сушен босилек

1/2 ч елда

1/2 ч замразен зелен боб

1/2 ч кисело зеле; добре отцедено

1 1/2 ч.л. мисо

 

Поставете водораслите във вода в продължение на 10 минути, за да ги размекнете. Извадете от водата и натрошете и оставете настрана, като запазите водата. Сотирайте лука, морковите, зелето, картофите и гъбите в масло в голяма тенджера, докато леко омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна на прах, босилека, водораслите, заделената вода, булгура, фасула и киселото зеле и оставете да къкри. Извадете 1/4 чаша от бульона в малка купа и разтворете мисото в него. Върнете към сместа в тенджерата. Оставете да къкри, докато бобът и булгурът се сварят, около 8 минути. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта