Регистрация

Супа със спагети и пилешко

Автор:
Svetly Damianova
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
471
Оцени рецептата

2 половинки пилешки гърди, без кожа и обезкостени, около 225 г общо

85 г тънки спагети

2 с.л. магданоз

2 консерва (410 г) пилешки бульон

2 с.л. кедрови ядки

 

1. Нарежете пилето на тънки ивици и натрошете спагетите на парчета от по 2,5 см. Наситнете магданоза и оставете настрана.

2. Сложете пилешкия бульон да заври в покрита тенджера на силен огън. Добавете пилето и намалете огъня до умерено-силен. Гответе. Периодично се разбърква, докато пилето е почти сварено, около 1 мин. Добавете пастата и варете, докато омекне, но е все още хрупкава, още 2 мин.

3. Междувременно, сложете кедровите ядки в малък сух тиган на умерен огън. Гответе, като се разбърква от време на време, до златисто кафяво, около 3 минути.

4. При поднасяне, насипете супата в купички и гарнирайте с кедрови ядки и магданоз.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта