Регистрация

Супа от печена тиква

Автор:
blazheva
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
922
Оцени рецептата

680 г тиква, нарязана на 4

2 с.л. несолено масло

1 голяма глава жълт лук, нарязан на кубчета

1 голяма скилидка чесън, фино нарязан

2 1/4 ч пилешки бульон

1 ч.л. сол или на вкус

1/4 ч.л. ситно смлян черен пипер

1 ч.л. захар

1 ч пълномаслена сметана

1/4 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

 

Загрейте фурната до 225 градуса. Увийте всяко парче тиква плътно във фолио. Сложете пакетите във фурната. Извадете след 30 мин. Разтопете маслото в тенджера и внимателно запържете лука и чесъна на средно-слаб огън, докато омекнат, около 10 минути. Добавете пилешкия бульон и оставете да къкри за 10 минути. Издълбайте тиквата и я прибавете в супата. Добавете солта, черния пипер и захарта. Оставете на слаб огън за 10 минути. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Пюрирайте и добавете сметаната, канелата и индийското орехче. Поднася се горещо.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта