Регистрация

Супа от броколи и швейцарско сирене

Автор:
jeni
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
539
Оцени рецептата

1 кг броколи

1 ч нарязан праз или зелен лук

4 ч.л. масло

4 с.л. брашно

4 ч бульон

1 ч сметана

1 настъргано швейцарско сирене

1/8 ч.л. индийско орехче

Сол и черен пипер на вкус

 

Нарежете достатъчно розички, така че да се получат две чаши. Нарежете останалите броколи на парчета от по 2,5 см. Сварете розичките броколи и парчетата отделно в леко подсолена вода, докато леко омекнат. Незабавно измийте със студена вода. Отцедете. Заделете розичките настрана. В голяма тенджера сотирайте праза в масло до омекване, обикновено около 4 минути. Поръсете с брашно и се готви още една минута, като се разбърква енергично. Сваля се от огъня и се добавя бульонът. Върнете на котлона и оставете да къкри за около 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете парчетата броколи в бульона и пюрирайте в блендера на партиди, до гладкост. Точно преди сервиране, смесете сметаната и швейцарското сирене. Варете внимателно, докато сиренето се разтопи. Добавете индийското орехче, солта, черния пипер. Добавете заделените розички и оставете да се сгорещят.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта