Регистрация

Спаначена супа

Автор:
marcheva
|
Дата:
05 Nov
|
Видяна:
1051
Оцени рецептата

2 пакета замразен нарязан спанак

1 л пилешки бульон

3 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. бял пипер

1/8 ч.л. индийско орехче

2 яйца; твърдо сварени, нарязани на тънки филийки

 

Сложете два литра бульона да заври в тенджера и добавете нарязания наситно спанак. Варете непокрито около 6 - 8 минути, след това изсипете цялото съдържание на съда в сито, поставено над голяма купа. Натискайте силно върху спанака с опакото на дървена лъжица, за да извлечете всичките му сокове. Заделете течността настрана в купа и нарежете сварения спанак много добре. Разтопете 3 с.л. масло в тенджерата. Когато се разпени, отстранете от котлона и се добавя брашното. С телена бъркалка, разбийте горещия бульон в тази бяла запръжка, малко по малко в даден момент. Върнете тенджерата на котлона и сместа се разбърква непрекъснато, докато заври. След това добавете спанака. Поръсете със сол и пипер на вкус и с индийското орехче. Покрийте супата частично и оставете да къкри на слаб огън за още около 5 минути. Разбърквайте от време на време. Украсете всяка порция супа с няколко резена твърдо сварени яйца.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта