Регистрация

Сотирани гъбки с ароматни подправки

Автор:
roni
|
Дата:
23 Jun
|
Видяна:
50
Оцени рецептата

Този апетитен мезерлък може да мине и за страхотно основно, ако не искате да хапвате прекалено тежки храни или месо. Но иначе си е уникална гранитура или предястие. Тъй кат ястието не е особено привлекателно на вид, сервирайте го през ринг, ако очаквате критични гости. Ако пък сте си се събрали близки, сгответе две порции, защото е доста изкусително.

Необходими продукти:

500 г пресни гъби

4 скилидки чесън

китка копър

2 с.л. олио

60-70 г масло

1 с.л. соев сос

черен пипер на вкус

сол - при нужда

лют пипер на вкус

клонка мащерка

50 г стафиди (по желание)

 

Начин на приготвяне:

Накиснете стафидите във вряла вода за 30-тина минути. След това отцедете добре и нарежете на ситно. Гъбите измийте и нарежете на парченца. Копъровите листенца отделете от дръжките, измийте, отцедете от водата и наситнете. Чесъна нарежете на много ситно или намачкайте с малко сол на паста.

Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Добавете маслото и щом се разтопи, добавете гъбените парчета и клонката мащерка. Гответе докато гъбите изпарят водата си. По средата на готвенето (приблизително) добавете стафидите, соевия сос, лютия и черния пипер и още сол при нужда.

Малко преди да махнете от огъня, добавете копъра и чесъна и махнете клонката мащерка. Сервирайте докато е топло.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта