Ризото с боб
Категории
- Агнешко /103/
 - Алкохолни напитки /28/
 - Барбекю /82/
 - Билки и подправки /2/
 - Боб и зърнени храни /316/
 - Бонбони /66/
 - Бързо и лесно /24/
 - Вегетариански /162/
 - Гарнитура /55/
 - Говеждо месо /347/
 - Десерти /949/
 - Дивеч /44/
 - Желета и конфитюри /26/
 - За деца /8/
 - Закуска /242/
 - Зеленчуци /90/
 - Зърнени /5/
 - Касероли /100/
 - Колбаси /28/
 - Консервиране /40/
 - Курабийки /348/
 - Мексиканско /163/
 - Морска храна /290/
 - Напитки /81/
 - Ориз /120/
 - Основни /221/
 - Основно ястие /404/
 - Паста /379/
 - Патица /16/
 - Печива /315/
 - Пикантни /126/
 - Пиле /259/
 - Плодове /54/
 - Подправки /17/
 - Празнични /27/
 - Предястия /1342/
 - Регионална кухня /135/
 - Рецепти за домашни любимци /1/
 - Салати /309/
 - Сирене /87/
 - Сладкиши и десерти /263/
 - Снаксове /24/
 - Сосове /252/
 - Супи /469/
 - Торти /324/
 - Уред за бавно готвене /102/
 - Хляб /164/
 - Храна за домашни любимци /1/
 - Шоколад /25/
 - Ядки /19/
 - Яйца /55/
 - Ястия с плънка /42/
 - Яхнии /54/
 
410 мл зеленчуков бульон
1 ч сухо бяло вино
1 голяма глава лук, нарязан
1 голям стрък праз, нарязан
1 ч бял ориз
2 големи скилидки чесън, нарязан
1 консерва червен боб, 425 - 450 г, изплакнат и отцеден
1/4 глава къдрава цикория, тънко нарязана
2 връзки рукола - тънко нарязана
настърган пармезан (по желание)
Сложете бульона и виното да заврат в голяма тенджера. Добавете лука, праза, ориза и чесъна и оставете да заври. Намалете температурата до средно-ниска и оставете да къкри непокрито, докато оризът омекне и сместа се сгъсти и стане кремообразна, като от време на време се разбърква, за около 30 минути. Смесете боба, цикорията и руколата с ориза и варете, докато зеленчуците се позапържат, около 2 минути. Поръсете със сол и пипер на вкус. Поднесете.


ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ