Регистрация

Пюрирана пролетна супа

Автор:
Валентина Чобанова
|
Дата:
12 Jun
|
Видяна:
45
Оцени рецептата

Необходими продукти:

400 г картофи

1-2 моркова

100 г спанак

100 г масло

500 мл мляко

сол и пипер (по-вкусно става с бял пипер)

клонка розмарин

индийско орехче на прах

бекон и крутони по желание при поднасяне

 

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете, нарежете и прехвърлете в тенджера. Залейте с вода и кипнете. Намалете огъня и оставете да се готвят до омекване.

2. Прибавете спанака, като предварително го измиете. Гответе още 3-4 минути и след това пюрирайте с пасатор. Трябва да стане гъсто пюре. Ако е прекалено гъсто и не може да се разбърка, добавете малко вода.

3. Овкусете със сол и пипер получената гъста супа. Добавете клонката розмарин и си оставете да къкри, като проверявайте да не загори.

4. Рендосайте моркова и го добавете в супата. Идеята му е да създаде различна текстура, затова използвайте едро ренде. Добавете маслото, налейте млякото и гответе до кипване. Опитайте на вкус - може да потрябва още сол и пипер. Добавете и индийското орехче.

5. Махнете от котлона и оставете да почива. Махнете колнкта розмарин. Разпределете в порции и по желание гарнирайте със запечен бекон на сух тиган и крутони.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта