Регистрация

Пържени тиквички в бирена панировка

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
25
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 тиквички

2 яйца

200 мл бира

250 г масло

сол, черен пипер и чесън на прах

олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

Тиквичките се обелват, измиват и нарязват на дълги гредички с дебелина около 2.5 см. В дълбок и тесен съд (чаша например) се разбиват яйцата, добавя се бирата, а след това брашното и подправките. Разбърква се.

В съд за готвене на маслена баня се сгорещява олио. Всяка тиквичка се топва в панировката хубаво (панировката трябва да е малко по-гъста от боза - като кексово тесто) и се пуска да се запържи в мазнината. Вади се с решетъчна лъжица в чиния, застлана с домакинска хартия. Порсъсва се със сол допълнително преди поднасяне.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта