Регистрация

Постни чеснови картофи с бира

Автор:
Надежда
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
11
Оцени рецептата

Необходими продукти:

800-900 г картофи

150 мл бира

3 с.л. олио

1 с.л. сол

1 връзка копър

6 скилидки чесън

100 мл вода

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на неголеми хапки. Когато са по-мънички, се сготвят по-добре. Изберете си червен сорт картофи - по-вкусни са за задушаване.

Измийте добре картофените кубчета. Ако има как, ги оставете да покиснат във вода за 2-3 часа до 12 часа. Отцедете от водата и прехвърлете в тава с огнеупорни дръжки и капак или най-подходящо - в йенска тенджера с капак. Поръсете солта и разбъркайте. Внимателно от едната страна на съда налейте водата (ако са киснали във вода, сипете по-малко, защото в картофите се е поела), после бирата. Отгоре сипете мазнината, за да се просмуква в процеса на готвене.

Печете на 200 градуса за 45-50 минути. Ако използвате йена глас, пуснете ястието в студена фурна, за да не спукате съда.

След изваждане бъдете готови с намачкания на паста чесън и наситнените листа на копъра. Добавете ги в ястието. Опитайте как е на соленост и при нужда посолете още. Картофите са склонни да "глътнат" доста солчица. Разбъркайте добре и оставете под капак за 10 минути извън фурната - температурата просто леко ще омекоти вкуса на чесъна и копъра. След това можете да сервирате като не пренебрегвате апетитния сос на дъното.





Виж още от категория "Гарнитура"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта