Регистрация

Пилешка супа с пролетни зеленчуци

Автор:
irina
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
9
Оцени рецептата

Тази супа звучи като някое бабешко ястие, но истината е, че е много полезна, сравнително нискокалорична и определено вкусна. Ако искате да отслабнете, не си сервирайте хляб с нея, ами я хапвайте чиста. Пресните картофки са достатъчен въглехидрат. А колко витамини има в чинията - преценете сами.

Необходими продукти:

1 комплект пилешки гърди

3 моркова

450 г пресни картофки

1 с.л. сол

1,3 л вода

6-10 гъбки

1 яйце

1 с.л. оцет

4-5 стръка пресен лук (може и 2-3 стръка пресен чесън)

50 г масло

китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди залейте със студената вода и сложете да се варят. След кипване отпенете. Дръжте комплекта гърди цял, за да не се налага да гоните парчетата в супата след това.

2. На 30-тата минута от кипването добавете кртофите. Предварително трябва да ги измиете и нарежете на половини или четвъртини спрямо големината им. Можете да запазите ципата, ако не ви дразни. Особено ако са домашни, знайте, че и в нея се крият доста витамини.

3. След още 15 минути извадете гърдите и изчакайте да се охладят леко. Накъсайте на влакна или нарежете на ситно. Върнете обратно в супата и прибавете и морковите, нарязани на полумесеци.

4. След морковите вкарайте и гъбите - почистени и нарязани на кубчета.

5. Лука и чесъна нарежете на шайбички заедно с листата (или поне ядливата част от тях). Разтопете маслото в тиган и задушете за няколко минути на не много висока температура. Така хем ще се убие силният лучен вкус, хем няма да пържите, защото е вредно.

6. Пресипете съдържанието на тигана в тенджерата при останалата супа. Добавете солта. Може и други подправки по желание.

7. Разбийте яйцето с оцета и изсипете директно във врящата супа. Така ще се пресече, но се получават страхотни влакна, които се връзват с цялата текстура.

8. След 2-3 минути махнете от огъня. Опитайте на вкус - може да има нужда от още подправки.

9. Завършете готвенето като във врялата все още супичка добавите наситнените листенца на магданоза.

10. Сервирайте топла с още оцет за застройка по желание. Придава много свеж вкус. Можете вместо него да си стиснете малко лимонов сок в паничката.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта