Регистрация

Пилешката супа на баба

Автор:
Vesela Momchilova
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
738
Оцени рецептата

8 пилешки бутчета, без кожа

2 моркова, нарязани на филийки с дебелина 0,3 см

2 стръка целина, нарязани на филийки с дебелина 0,6 см

2 средно големи репи, бланширани, нарязани на кубчета

1 голяма глава лук, нарязан

8 ч вода

1/3 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. универсална подправка за пилешко

1/8 ч.л. мащерка

1 ч фиде

 

Сложете бутчетата в голяма тенджера. Подредете слой моркови, целина, ряпа и лук върху пилето. Добавя се вода, сол, черен пипер, подправката за пилешко и мащерка. Запържете, покрити, на умерен огън, докато сместа заври. Намалете огъня и оставете да къкри за около 45 минути или докато зеленчуците и пилето омекнат. Извадете пилешкото; оставете да се охлади. Отделете пилешкото месо от костите; изхвърлете костите. Нарежете пилето на хапки. Сгорещете сместа до кипене; добавете фидето. Варете, непокрито, в продължение на 5 - 7 минути или докато фидето омекне. Прибавете пилешкото месо в супата - оставете да къкри за две минути и сервирайте.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта