Регистрация

Микс от семена и ядки за поръска на салатки

Автор:
Savatova
|
Дата:
10 Sep
|
Видяна:
9
Оцени рецептата

Този микс прави всяка салата по-питателна и по-полезна. Мазнините, които се съдържат в семената и ядките дават на кожата, касата, ноктите и вътрешните органи допълнителна еластичност и се грижат за подмладяването на клетките. Освен това спомагат разграждането и усвояването на зеленчуците. Добавката от растителен протеин, която е по желание, позволява да се нахраните и да изгорите мазнини, за сметка на натрупване на мускулна маса и сила. С него енергията е повече, а гладът се появява отново по-бавно.

Необходими продукти:

1/3 ч.л. бяло сусамено семе

1/3 ч.л. черен сусам

1/2 ч.л. семена чиа

1/2 ч.л. ленено семе (намачкано, но не стрито)

1/4 ч.л. семена мак

1 ч.л. растителен протеин на прах (соев, конопен, ленен или друг по избор)

шепа сурови ядки (кашу, орехи, лешници, шамфъстък или микс от няколко по желание)

Начин на приготвяне:

За да се усвояват правилно семената и ядките, трябва да покълнат, като процесът се активира с вода. Затова 3-4 часа преди готвенето изсипете в една цедка ядките, а в друга добавете сусама, чиата и мака (без трошения лен и протеина). Закрепете цедките в чаши или купички и налейте вода, така че да покрие съдържанието на цедките. След това оставете.

Когато сте приготвили любимия си микс от зеленчуци и сте го овкусили, поръсете протеина, лененото семе и отцедените накиснати семена. Ядките извадете върху дъска и нарежете с нож на едри парченца. Чак след това ги поръсете. Поднесете без да разбърквате, защото полезните семена и ядки падат в соса и остават неизядени по дъното на съда.





Виж още от категория "Подправки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта