Люто-кисела скаридена супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г средно големи скариди
2 стръка прясна лимонова трева или 2 с.л.сушена
4 листа лайм (пресни или сушени) или 1 с.л. фино настъргана лимонова кора
1 1/2 л пилешки бульон
1 с.л. рибен сос или сол на вкус
3 с.л. пресен лимонов сок или на вкус
1 ч.л. тайландска чили паста
425 г консервирана кладница
3 пресни зелени люти чушки
3 с.л. кориандър
Почистете скаридите. Запазете черупките. Измийте скаридите отново, отцедете, подсушете, покрийте и се съхраняват в хладилник. Ако използвате прясна лимонова трева, нарежете всяко стръкче на три парчета от по 5 см - от заобления долен край. Леко счукайте 6 броя. В тиган, смесете лимоновата трева, листата лайм, бульона, скаридите и мидите. Оставете да заври. Намалете котлона и оставете да къкри леко в продължение на 20 минути. Прецедете бульона, след което добавете рибения сос, лимоновия сок и чили пастата. Добавете още чили паста, ако желаете да е по-пикантно. Отцедете гъбите и добавете към бульона. Варете 1 минута. Поднесете с нарязани на кръгчета зелени люти чушки и кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ