Регистрация

Люто бобено пюре за гарнитура

Автор:
yordanka
|
Дата:
02 Sep
|
Видяна:
15
Оцени рецептата

Необходими продукти:

300 г зрял боб от вид по ваш избор (с обикновен бял боб става най-добре, но можете да използвате червен или шарен; не миксирайте различни видове, защото изискват различно време за варене)

80 г масло

100 мл мляко (или течна животинска сметана)

сол, чубрица

магданоз и лук за поръсване по желание

вода за варенето

Начин на приготвяне:

Накиснете в студена вода боба от предишната вечер. След това излейте водата и налейте нова. Сложете да се вари. Пет минути след кипване излейте водата, залейте със студена и върнете на котлона докато зърната се разварят много добре.

Отцедете боба от водата на варенето, но нека се задържи малко от нея. Направете го докато още е топъл. Пресипете в купа и добавете маслото. Овкусете със сол и чубрица или джоджен. Може да добавите малко лют пипер или чили на прах за лека пикантност. Налейте и млякото.

С преса за картофи намачкайте на пюре. Не е нужно да става идеално гладка смес. Пък и е трудоемко. По желание сервирайте пюрето поръсено с наситнени червен или пресен лук и магданоз.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта