Регистрация

Лучена супа с бира и чедър

Автор:
yasen
|
Дата:
18 Apr
|
Видяна:
632
Оцени рецептата

4 с.л. безсолно масло

4 средни глави лук - обелени и нарязани на парчета

4 ч телешки бульон

1/8 ч.л.прясно настъргано индийско орехче

350 мл тъмна бира

226 г сирене чедър, настъргано

1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер - на вкус

 

Разтопете маслото на слаб огън, добавете лука и гответе, покрито, за 15 минути. Свалете капака и продължете да готвите, докато лукът стане с хубав златист цвят, около 30 до 40 минути, в зависимост от съда. Разбърква се често. Добавете бульона и индийското орехче, покрийте и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри за 15 минути. Междувременно, в малка тенджера, сложете бирата да заври на средна температура и варете, докато течността се редуцира наполовина. Махнете от огъня и добавете чедъра, като се разбърква докато се разтопи. Прехвърлете сместа в блендер. Добавя се 1 чаша от лучената супа и се смесва до гладкост. Заделете. Свалете тенджерата с лука от котлона и прецедете. Заделете течността. Прехвърлете лука в блендер или кухненски робот и пюрирайте до гладкост. Върнете пюрето в тенджерата, добавете заделената течност и сместа със сиренето. Овкусете със сол и черен пипер. Сервирайте горещо в супник.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта