Лимонова пилешка супа със спанак и паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук - нарязан
4 скилидки чесън - счукан
4 стръка целина - нарязана фино
2 моркова - настъргани
1 червена чушка - нарязана
8 чаши обезмаслен пилешки бульон
2 чаши паста мидички - (дребни)
2 чаши сварено пилешко - нарязано на кубчета
2 супени лъжици пресен лимонов сок
2 супени лъжици кора от лимон - настъргана
6 чаши пресен спанак - отцеден
сол и черен пипер - на вкус
1. Сгорещете масло в голяма тенджера на умерен огън. Добавете лука и чесъна и се готви 1 минута. Добавете целината, морковите, чушката и запържете леко, докато омекнат, около 8 минути. Добавете бульона и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри около 20 минути.
2. Междувременно сварете пастата в голяма тенджера с вряща вода, отцедете.
3. Смесете пастата, пилешкото, лимоновия сок, кората и спанака. Гответе, докато спанакът поомекне. Подправя се със сол и черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ