Регистрация

Крем супа с авокадо

Автор:
elenkova
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
597
Оцени рецептата

6 с.л. масло

1 ч фино нарязан зелен лук, само перата

2 скилидки чесън, счукан

1 1/2 добре узряло авокадо

Сокът от 1 лимон

4 с.л. брашно

6 ч горещ пилешки бульон

Сол

Прясно смлян бял пипер

3 жълтъка

1 ч сметана

Няколко капки сос табаско

 

В малка тенджера разтопете 2 с.л. масло. Добавете лука и чесъна и задушете, покрити, на слаб огън за 5 минути или докато лукът омекне, но без да покафенява. Извадете в купата на блендер и пасирайте едро с едното авокадо. Поръсете с половината лимонов сок и пасирайте сместа на висока скорост, докато стане гладко пюре. Заделете. В голяма тенджера, разтопете останалото масло. Добавете брашното и варете сместа, като се разбърква непрекъснато, в продължение на 2 минути, без да покафенява. Добавете пилешкия бульон и разбърквайте енергично, докато супата стане леко сгъстена и много гладка. Овкусете със сол и пипер и оставете да къкри, частично покрита, в продължение на 30 - 40 минути. В купа смесете жълтъците, соса Табаско и сметаната. Прибавете пюрето от авокадо при сметаната и жълтъците. Сместа се изсипва в супата и при непрекъснато разбъркване се сгорещява, без да завира. Коригирайте подправките и дръжте супата на топло. Обелете останалата половинка авокадо и го нарежете на малки кубчета. Поръсете с останалия лимонов сок и ги добавете към супата непосредствено преди сервирането. Сервирайте супата гарнирана с див лук и една супена лъжица разбита сметана.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта