Регистрация

Крем супа от цвекло

Автор:
яна маринова
|
Дата:
25 May
|
Видяна:
509
Оцени рецептата

450 г цвекло, обелено и нарязано ситно

1 глава лук, едро нарязан

1 стрък пресен риган или 1 ч.л. сушен

нарязана прясна мащерка

3 с.л. безсолно масло

1 л пилешки или зеленчуков бульон

1/2 ч сметана

2 с.л. червен винен оцет

Сол

Пипер

1/2 ч сметана, леко разбита

Малки крутони

1/4 ч нарязани пресни зелени подправки, като копър или риган

 

Запържете цвеклото, лука и ригана в маслото в тенджера на умерен огън, докато лукът започне да омеква малко, около 10 минути. Добавете бульона, частично покрийте съда с капак и оставете да къкри бавно за около 30 минути, докато цвеклото омекне напълно. Оставете да къкри по-дълго, ако е необходимо. Пюрирайте супата в блендер или кухненски робот. Подправя се със сол и черен пипер. При поднасяне, гарнирайте с разбита сметана, крутони и зелени подправки.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта