Крем супа от моркови и джинджифил
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч + 2 с.л., безсолно масло
900 г моркови, обелени, тънко нарязани
2 големи глави лук, нарязан
1 с.л. смлян обелен пресен джинджифил
2 ч.л. настъргана портокалова кора
1/2 ч.л. кориандър
5 ч пилешки бульон
1 ч равни количества сметана и мляко
1/2 ч наситнен пресен магданоз
Разтопете маслото в голяма тенджера на умерен огън. Добавете морковите и лука. Покрийте тенджерата и варете, докато зеленчуците започнат да омекват, като се разбърква от време на време, около 15 минути. Добавете джинджифила, портокаловата кора и кориандъра. Добавят се 2 чаши бульон. Намалете температурата до средно-ниска. Покрийте съда и оставете супата да къкри, докато морковите омекнат напълно, около 30 минути. Пюрирайте супата на партиди в процесор или пасатор. Добавете останалите 3 чаши бульон и равните количества сметана и мляко. Овкусете супата със сол и черен пипер.Варете на умерен огън още малко, да се стопли. Насипете в купи, поръсете с магданоз и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ